بغداد – ایرنا – به مناسبت سی و دومین سالگر عروج ملکوتی بنیانگذار انقلاب اسلامی در ایران، در سمیناری در بغداد بعد از ظهر امروز دوشنبه اندیشه ها و رهبری امام خمینی (ره) مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، در این سمینار که کنگره ملی کردهای فیلی (کردهای شیعه) عراق برگزار کرد، سه تن از پژوهشگران عراقی درباره اندیشه های سیاسی و رهبری امام خمینی (ره) سخنرانی کردند.
«کامل الکنانی» پژوهشگر و تحلیلگر سیاسی عراق با عنوان «تطبیق های عملیاتی اندیشه های سیاسی امام راحل در جامعه ایران اسلامی» ارائه کرد.
«ماجد الشویلی» نویسنده و کارشناس سیاسی نیز پژوهش خود را با عنوان «احیای معنویت توسط امام (ره) در عصر حاضر» و «حیدر البرزانچی» کارشناس کرد عراقی نیز درباره «ابعاد رهبری امام خمینی (ره)» پژوهش های خود را به سمع حاضران رساندند.
دبیرکل کنگره ملی عراق نیز در این سمینار در سخنانی تاکید کرد که جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگر به اندیشه های اسلامی سیاسی امام خمینی (ره) احساس نیاز می کند.
«طارق المندلاوی» افزود که با توجه به شرایط جهانی و وضوح سیاست های خصمانه استکبار جهانی به رهبری آمریکا علیه کشورهای اسلامی، امروز به آموزه های امام راحل (ره) در خصوص آگاهی بخشی به افکار عمومی بیش از هر زمان احساس نیاز می شود.
به گفته وی، مباحثی مانند وحدت اسلامی و دفاع از حقوق مستضعفان و در پیش گرفتن خط مشی اعتدال و از خودگذشتگی امام راحل (ره) و دفاع از قضیه فلسطین و قدس شریف، مسائلی است که جوامع امروز ما باید نسبت به آنها بصیرت پیدا کنند.
وی ادامه داد که حضرت امام خامنه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در عصر حاضر ما، بارزترین چهره در پیروی از خط مشی اعتدال امام راحل (ره) هستند.
در این سیمنار با اقتباس از کلام اندیشمند بزرگ اسلامی عراقی شهید آیت الله «محمد باقر صدر» عنوان «رویای انبیاء و اوصیاء الهی تحقق یافت» برگزار شد.
آیت الله شهید محمد باقر صدر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به رهبری امام خمینی (ره) در کلام مشهوری گفتند که امام خمینی (ره) رویای انبیاء و اوصیاء الهی را تحقق بخشیده است.
در این سمینار همچنین بیانیه ویژه کنگره کردهای فیلی عراق به مناسبت سی و دومین سالگر رحلت حضرت امام خمینی (ره ) قرائت شد.
از مهمترین بحث هایی که در سمینار امروز مطرح شد اینکه تا قبل از امام خمینی (ره) فعالیت سیاسی و حزبی علماء و روحانیون به نوعی در جامعه امری ناپسند قلمداد می شد و اینکه یکی از علل پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جدا نبودن رهبری امام (ره) از جامعه و تکیه امام (ره) بر آگاهی بخشی به اقشار و فقیر و مستضعف جامعه بود.
ماجد الشویلی کارشناس عراقی گفت که اعتقاد دارم حتی اگر رژیم شناهشاهی پهلوی نبود، امام خمینی (ره) بازهم قیام می کرد زیرا قیام امام (ره) فقط یک واکنش به ظلم و ستم نبود بلکه برای احیای ارزش های دینی و اخلاق در جامعه بود.
حیدر البرزانچی گفت که انقلاب اسلامی ایران تنها در ابعاد سیاسی و اقتصادی آن محدود نمی شود بلکه از همه مهمتر ابعاد انسانی آن است و برای همین پیروزی امروز مقاومت فلسطین در غزه از خلاء حاصل نشده بلکه ریشه در انقلاب اسلامی ایران دارد.
کامل الکنانی هم گفت که امام راحل (ره) توانست برخی از مباحث علمی و فقهی را در جمهوری اسلامی ایران نهاد سازی کند که از جمله آنها نهادهایی است که برای فقر زدایی در جامعه ایران شکل گرفته است.
در این سمینار همچنین بخشی از جلسه به پرسش و پاسخ بین حاضران و پژوهشگران اختصاص یافت.
شهرهای مختلف عراق به مناسبت سی و دومین سالگرد عروج ملکوتی امام راحل (ره) در طول روزهای گذشته شاهد فعالیت های مختلف و همایش های متعددی بوده و شخصیت ها و صاحب نظران عراقی، مقالات و یادداشت های متعددی درباره امام (ره) و انقلاب اسلامی ایران منتشر کردند.